Taula física de llums o interficie digital? Quina triar

A l’hora de crear un espectacle de llums, es pot optar per utilitzar una taula de llums física o bé una interfície digital. Cada opció té els seus avantatges i desavantatges, i depèn de les necessitats específiques de cada producció.
Una taula de llums física és una màquina que controla les llums del espectacle en temps real. Aquest tipus de taula es sol utilitzar en produccions teatrals o concerts en viu. Les taules físiques permeten als operadors de llums controlar la intensitat, el color i la posició de les llums en temps real, proporcionant un major control i precisió en la creació d’efectes lumínics complexos.
Les taules de llums físiques també són útils per als operadors que prefereixen un control tàctil i analògic dels seus instruments. A més, són menys propenses a fallades tècniques que les interfícies digitals, i proporcionen una resposta instantània als canvis en les escenes o les cançons.
Per altra banda, les interfícies digitals són una opció popular per als dissenyadors de llums que busquen un control més precís i versàtil sobre les seves produccions. Les interfícies digitals permeten als dissenyadors crear efectes lumínics complexos i controlar les llums des de distàncies llunyanes.
A més, les interfícies digitals ofereixen moltes opcions personalitzables i una major flexibilitat en la creació d’efectes lumínics complexos. També són més fàcils d’utilitzar per als novells en el camp de l’enginyeria de llums.
No obstant això, les interfícies digitals són més propenses a errors tècnics, poden ser més complicades d’utilitzar en comparació amb les taules de llums físiques i requereixen més temps per a la configuració.
Un altre punt important a tenir en compte és la part econòmica. En general una taula física adequada per a un espectacle de mitja o gran format és cara. Taules populars com la Avolites Quarts pot rondar els 10.000€ encara que hi ha opcions més econòmiques. Una interficie digital pot ser més econòmica tenint opcions com Eurolite USB-DMX512 Pro amb un programa específic pot rondar els 200€ i et permet controlar fins a un univers Que és un univers DMX? sencer.