Què és un guió tècnic?

Un guió tècnic és un document escrit que proporciona informació detallada sobre les diferents parts d’una producció teatral, cinematogràfica o televisiva. Aquest document és el punt de partida per a la creació de qualsevol producció, ja que estableix la visió i el pla per a la producció completa.

El guió tècnic inclou informació detallada sobre els diferents elements de la producció, com ara la il·luminació, el so, el vestuari, el decorat i la posada en escena. Aquest document és escrit per un director tècnic o un dissenyador que treballa en col·laboració amb el director artístic o el director de la producció.

El guió tècnic està dissenyat per a proporcionar als diferents membres de la producció les indicacions necessàries per a la realització de la producció. Això inclou les indicacions per als actors, els tècnics de so i de llums, els dissenyadors de vestuari i de decorat, i qualsevol altre membre del personal implicat en la producció.

Els diferents elements d’un guió tècnic són:

  1. Llista de personatges: aquesta secció proporciona informació detallada sobre els diferents personatges que apareixen a la producció, incloent-hi les seves característiques físiques, la seva edat, personalitat i qualsevol altra informació important.
  2. Escenografia: aquesta secció proporciona informació detallada sobre el decorat i els diferents escenaris que es necessiten per a la producció. Això inclou la disposició de les escenes, les localitzacions, els accessoris i qualsevol altre element rellevant.
  3. Il·luminació: aquesta secció proporciona informació sobre la il·luminació necessària per a la producció. Això inclou la disposició de les llums, el tipus de llums, els colors i els efectes especials que es necessiten.
  4. So: aquesta secció proporciona informació sobre els efectes de so que són necessaris per a la producció, incloent-hi la música, els efectes de so i les indicacions per als tècnics de so.
  5. Vestuari: aquesta secció proporciona informació sobre els vestits i el maquillatge que són necessaris per a la producció, incloent-hi les indicacions per als dissenyadors de vestuari.
  6. Posada en escena: aquesta secció proporciona informació sobre la disposició dels actors i els moviments que han de fer durant la producció.

D’altra banda, en un entorn d’estudi, es tendeix a utilitzar micròfons cardioide, ja que ofereixen una direccionalitat més precisa i una sensibilitat més gran que els micròfons dinàmics. Això els fa ideal per a enregistraments de veus i instruments en un entorn controlat, com un estudi d’enregistrament. A més, els micròfons cardioide poden ser més costosos que els micròfons dinàmics, però la seva qualitat de so superior fa que sigui una inversió valuosa per als professionals de l’audio.

En resum, el guió tècnic és un document clau per a la creació de qualsevol producció teatral, cinematogràfica o televisiva. Aquest document proporciona als diferents membres de la producció les indicacions necessàries per a la realització de la producció.