Quina és la diferència entre un micròfon dinàmic i un cardioide

Els micròfons són dispositius importants per capturar i enregistrar audio en una àmplia gamma de contextos, des de la música en directe fins a les entrevistes en els mitjans de comunicació. Hi ha diversos tipus de micròfons disponibles, cadascun amb les seves pròpies característiques i avantatges. En aquest article, ens centrem en la diferència entre un micròfon dinàmic i un micròfon cardioide.

Els micròfons dinàmics són uns dels tipus més comuns de micròfons que es poden trobar en el mercat. Són populars perquè són resistents i duradors, i poden suportar un ús intensiu en situacions en les quals altres tipus de micròfons podrien ser més vulnerables. Els micròfons dinàmics són també molt versàtils, i es poden utilitzar per capturar una gran varietat de fonts sonores, inclosos instruments, veus i efectes sonors.

El micròfon cardioide, per altra banda, és un tipus de micròfon direccional que està dissenyat per capturar el so en una direcció específica. Això significa que el micròfon cardioide només captarà el so que es produeixi a la seva davant, i reduirà la quantitat de soroll que ve d’altres direccions. Això fa que sigui una opció excel·lent per a enregistraments en què es vol capturar el so d’una font en particular, com ara una veu o un instrument en una banda.

Un altre factor que diferencia els micròfons dinàmics dels micròfons cardioide és la seva sensibilitat. Els micròfons dinàmics són generalment menys sensibles que els micròfons cardioide, el que significa que requereixen que la font sonora estigui més a prop del micròfon per capturar el so. Els micròfons cardioide, per altra banda, són més sensibles, el que els fa una opció millor per capturar sons més suaus o distants.

La principal diferència entre un micròfon dinàmic i un micròfon cardioide és la seva direccionalitat i la seva sensibilitat.

En un entorn de directe, és més probable que s’utilitzin micròfons dinàmics, ja que són resistent i duradors, i poden suportar el desgast que comporta l’ús continuat en aquest tipus d’esdeveniments. A més, els micròfons dinàmics són menys sensibles, la qual cosa significa que poden reduir el soroll ambiental i les interferències que podrien afectar la qualitat del so en un concert en directe.

D’altra banda, en un entorn d’estudi, es tendeix a utilitzar micròfons cardioide, ja que ofereixen una direccionalitat més precisa i una sensibilitat més gran que els micròfons dinàmics. Això els fa ideal per a enregistraments de veus i instruments en un entorn controlat, com un estudi d’enregistrament. A més, els micròfons cardioide poden ser més costosos que els micròfons dinàmics, però la seva qualitat de so superior fa que sigui una inversió valuosa per als professionals de l’audio.

Finalment, és important destacar que els micròfons cardioide també poden requerir alimentació phantom+48 per funcionar. Això significa que necessiten una font d’alimentació externa per a generar el senyal elèctric necessari per a la seva operació. Els micròfons dinàmics, en canvi, no necessiten aquest tipus d’alimentació externa i poden ser connectats directament a un amplificador o a un equip d’enregistrament.

En resum, els micròfons dinàmics són una opció excel·lent per a situacions en què es requereix un micròfon resistent i versàtil, mentre que els micròfons cardioide són la millor opció per a enregistraments d’estudi.